tolonglah kenape ade prasangke??

Bismillah..

Kite sebagai insan yang duduk kat muke bumi tuhan nie tak pernah berhenti untuk prasangke buruk kat orang kan?? bukankah lebih baik kalau kite just pikir baik ataupun lebih tepat menyelidik sesuatu perkara itu sebelum berprasangke buruk @ menuduh seseorang tu. tanpe kite sedar sebenarnye, kite telah menfitnah orang tu  plus menyakitkan hati, jiwe dan raga orang tu.

Aku pon termasuk antare golongan2 tu,, huhuhu aku pernah jugak pikir buruk pasal orang, kadangkala orang tu x pikir pon macam ape yang aq pikir tu. #pernah ke selalu? entahlah, tibe2 terase bersalah. ye lah ade mase kite nie diberi kesedaran. so aku try pikir n AAAAAHHHHHHH,!! sorry guys to all yang i pernah bersangke buruk, mengumpat or memfitnah. laki or pompuan, kenalan dan sahabat handai maapkan diri aq nie ye, huhuhu sob2.

so kat sini jugak aq nak amik kesempatan untuk cakap jangan NAK PIKIR BURUK PASAL AQ NGN KAWAN2 AQ, tanyelah kiteorg dulu ape sebenarnye yang dah jadi or tanyelah nape ngn kiteorang sebenarnye?? x masal2 kene benci,, ish2, penat rase kene benci nie, membenci penat jugak sebenarnye.!! hidup ni macam tak aman je,...

#hahah perkembangan terbaru, ramai kawan2 laki aq dah ade blog!!
#laki jarang ade blog kan,, jdi excited sikit!! #xmasal??
#aq dah tukar nme blog ngn background tapi maca serabut jek,, halal lah.

Comments