PAKCIK MOHAMMAD

Bismillah,,


everyone has dream right??
SAMELAH kite :)

HMMM ingat tak balqis cite,, balqis pegi KUKUP, PONTIAN.. and balqis cakap banyak best moment balqis dapatkan??
YEAH,, mungkin orang lain x ta'u except group balqis kat sane lah (peace sket^^)
kat sane balqis jumpe seorang pakcik nie,, his name is MOHAMMAD..

#kalaulah pakcik tue ta`u saye tulis pasal pakcik kat sini, bangge kot,, name masuk kat WEB kot. :)

and here begin the story,,
i met the pakcik, die tukang bersih2 kat situ,, selalu nmpak die, tapi tak pernah berkesempatan untuk tegor,, :/ and that day, di mana ade aktiviti TREASURE HUNT,,kami*HAPPINESS GROUP* meminta pertolongan pakcik tue,, mase tue balqis, alianoor, dengan farahana je.
dari perkenalan meminta botol kosong... balqis dengar satu cerite dari die.. mase tue ade balqis je, yang lain dah pergi.



hmm, die cite die ada anak, dulu sekolah MRSM jugak,,,MRSM TERENDAK, kalau x salah..
pakcik tu cerita, anak die dulu sebenarnya sekolah biase, then bile result PMR CEMERLANG,,
dapat tawaran pergi MRSM,, anak pakcik nie namenya SYAFIQAH..
pakcik nie cakap lagi,,, anak die dah keluar dari MRSM pon,,
sekarang tengah sambung belajar, tapi dalam negara je but pointer cukup bagus,,, 3.9 above...
JURUSAN DOKTOR... anak pakcik mohammad nie, ade dapat tawaran ke India tapi dia tolak...
tak nak berjauhan dengan keluarga.. lagipun adik beradiknya hanya dua orang....

mase nie balqis tengok muke pakcik muhammad,,, even anak die tak belajar di luar negara... tapi kejayaan  anak dia sangat menyenangkan die, sangat membanggakan dia. LOOK,, setiap ibubapa inginkan anak nye berjaya dan cemerlang dalam hidupnya.. cukup untuk die bersyukur kerana dia berjaya mendidik anak-anaknya.

WAAAHH,, mase nie balqis ingat kat mak balqis... *nak jadi budak baik* SOB2
balqis selalu berfikir,, perlulah aku ke keluar negara??
TRULY balqis nak,, tapi mampukah aku,,, Ya ALLAH
INSYALLAH,, setiap manusia mampu,,

Comments