#mata bersinar-sinar* OH HYE.

Bismillah,

hope semua sihat!.
kat fb sekarang semua sibuk share pasal how nak buat permohonan tuk sambung belajar.
adelah jugak jengah2 and aku berharap harinie perjalanan aku dipermudahkan.



JANGAN BUNUH SEMUT! 
kalau nampak semut banyak-banyak dalam rumah seperti yang pernah dipesan oleh nabi kita junjungan rasullah dulu kita ucaplah "Assalamualaikum rakyat Nabi Sulaiman a.s.. 

"Ini rumahku, Aku mahukan kebersihan, Kamu adalah makhluk Allah s.w.t. yg sentiasa berzikir kepadaNya.. Jika kamu mahu membuat sarang untuk meneruskan hidup kamu, kamu hiduplah di luar rumahku yg berdekatan dengan rumahku agar kamu selamat"..

Jika kita tak suka semut-semut berada di dalam rumah, kita jangan sembur ridsect/ sheildtox/bakar semut-semut tu. Kita tegur mereka dengan bagi Salam ke atas Nabi Sulaiman a.s. sebab semut-semut ni adalah rakyat Nabi Sulaiman a.s. semut-semut ni juga serangga yg sentiasa berzikir kepada Allah s.w.t. sepanjang masa.

Kisah semut ni pun ada di dalam Al-Quran.

*psst: on de way novel RAMLEE AWANG MURSID:Rahsia Perindu :) BEST!!

Comments